Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z borówkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
masło 1 kostka
opakowanie borówek amerykańskich
cukier 1 szklanka
jajko 4
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
4 łyżeczki cukru waniliowego

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z borówkami

Masło roztapiamy i pozostawiamy do ostygnięcia.Borówki myjemy i pozostawiamy do osuszenia.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę. Dodajemy ostudzone masło a następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na jednolita masę.Gotowe ciasto przelewamy do blachy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na ciasto równomiernie wysypujemy borówki, a następnie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 50 min..Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 28.05.2011 11:03
tez mi sie podoba
wedith1 14.02.2011 12:27
Ciacho - rewelacja!
eli_555 19.08.2010 23:51
pychotka
Jolanta40 19.08.2010 10:13
mniam, pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak