Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fritata z tuńczykiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 100 gram
jajko 3 sztuki
cebula 1/2 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
oliwa 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser żółty starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: fritata z tuńczykiem

Makaron gotujemy aż będzie miękki. Jajka roztrzepujemy w misce ze startym serem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz odsączonego z zalewy,rozdrobnionego tuńczyka i pokrojone ugotowane spaghetti. Wszystko mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na rozgrzaną na patelni oliwę,smażymy jak omlet z każdej strony. Można podać z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, ja posypałam jeszcze dodatkowo wierzch odrobiną tuńczyka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 12.04.2015 22:34
fajny sposób na makaron
Kuchenka 06.04.2015 13:59
bardzo ładnie się prezentuje
jasiek 05.04.2015 22:24
marzy mi się na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak