Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z makreli

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
jajko 3 sztuki
cebula 1 sztuka
majonez 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z makreli

Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy z niej ości,przekładamy do miski. Rozdrabniamy widelcem,ewentualnie można przepuścić prze maszynkę do mielenia mięsa. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, dodajemy do makreli. Do miski dajemy też koncentrat, majonez oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową pastą smarujemy pieczywo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Asik32 11.04.2015 19:50
Mam na nią ochotę:-)
gosia561 06.04.2015 19:09
pyszna do bułeczki
Magula 06.04.2015 08:51
smakowicie wygląda
erym 06.04.2015 00:04
uwielbiam taka
eliza135 05.04.2015 21:16
dobra taka
Alex_M 05.04.2015 20:04
smaczna pasta
RenataZ-et 05.04.2015 19:32
bardzo fajna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak