Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z żółtek i pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt.
pieczarki 5 szt.
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
majonez 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1/2 łyżki
sól do smaku
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z żółtek i pieczarek

Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na maśle klarowanym . Z ugotowanych jajek wyjąć żółtka , dodać przestudzone pieczarki , majonez , chrzan , posiekany szczypiorek oraz sól do smaku . Dokładnie utrzeć tak aby powstała gładka jednolita masa , gotową masę przełożyć do pojemniczka i używać do smarowania pieczywa . Przechowywać w lodówce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 20.04.2015 07:37
fajna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak