Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do jaj na twardo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane 1 słoik
groszek konserwowy 1/2 puszki
ogórki konserwowe 2
majonez 3 łyżki
śmietana gęsta 1 łyżka
musztarda 2 łyżeczki
sól
pieprz
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do jaj na twardo

Groszek osączamy, przekładamy do miski.
Ogórki i pieczarki drobno kroimy, dodajemy do groszku.
Następnie dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wszystko razem mieszamy.
Sos podajemy do jajek.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.04.2015 15:14
bardzo smaczny
Wacław 05.04.2015 11:16
pyszny sos :-)
Motorek 05.04.2015 00:13
bardzo pyszny
Adamorek 04.04.2015 23:35
zrobię na świąteczne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak