Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna babka "tulipan"
2. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
3. Do utartej masy dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując.
4. Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy, przesiewamy przez sito i dodajemy do masy. Ucieramy.
5. Stopniowo dodajemy olej cały czas ucierając. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
6. Tak przygotowaną masę dzielimy na cztery równe części. Do jednej części dodajemy kisiel morelowy, do drugiej kakao, do trzeciej mak, a do czwartej kisiel wiśniowy. Każdą masę dokładnie i delikatnie mieszamy.
7. Do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą formy wlewamy kolejno masy. Widelcem kilka razy w jedną stronę mieszamy masy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 50 minut.
8. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
9. Upieczoną i wystudzoną babkę polewamy rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi.