Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 3 szkl
marchew 2 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
kiełbasa śląska 200 gram
pomidory krojone z puszki 1 puszka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU

Kroki postępowania

1
1/ Świeżej fasoli nie trzeba moczyć, więc wystarczy ją tylko opłukać i ugotować z przyprawami. Dodać koncentrat.
Krok 1 - FASOLKA PO BRETOŃSKU  foto
2
2/ Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Dodać do fasoli.
Krok 2 - FASOLKA PO BRETOŃSKU  foto
3
3/ Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać do fasoli, chwilę podgotować. Gotową fasolkę podprawić zasmażką z mąki. Podawać z pieczywem.
Krok 3 - FASOLKA PO BRETOŃSKU  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamaiza 23.09.2015 10:10
Papryka jest ciekawym dodatkiem do tego dania.
xxKatherinee 03.04.2015 17:03
uwielbiam! ;-)
Wacław 03.04.2015 09:57
taka fasolke to ja lubię ;-)
Jadwiga/Jaga85 03.04.2015 00:33
super wygląda
Iwusia 02.04.2015 23:44
pięknie wygląda
Barbara777 02.04.2015 23:26
bardzo lubię;)
katerinaJ 02.04.2015 22:25
Dzięki :P :)
AgaS10 02.04.2015 22:21
Bardzo lubimy:)
Sroczka 02.04.2015 22:16
Pysznie wygląda, zjadłabym troszkę.
Pietruszka 02.04.2015 22:11
uwielbiam fasolkę, wygląda pysznie
2milutka 02.04.2015 21:59
zjadłabym oj zjadła:)
Konczi 02.04.2015 21:05
Uwielbiam, porywam porcyjkę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak