Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski a\'la gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkie kiełbaski grillowe 8-10 sztuk
pomidory krojone z puszki 1 puszka
olej 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
bulion warzywny 3/4 szklanki
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski a\'la gołąbki

Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, włożyć całą do dużego garnka, zalać wrzątkiem i obgotowywać, stopniowo zdejmując mięknące listki. Ściąć z nich grubsze nerwy, brać po dwie sztuki i zawijać w nie kiełbaski(tak jak gołąbki). Na dnie dużego rondla ułożyć pozostałe liście, na nich zawinięte kiełbaski, zalać gorącym bulionem, dodać olej oraz pomidory z puszki. Dusić prze 25-30 minut pod przykryciem. Doprawić sos cukrem, solą i pieprzem wg gustu. Podawać z puree. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 07.10.2011 21:05
super przepis
FAFIK 09.05.2011 22:09
Pychota
jolaxa 22.01.2011 14:43
musi byc smaczne
romanrafal
romanrafal 26.12.2010 09:19
zrobię sobie
Grażyna13 17.10.2010 19:16
fajny pomysl !
berys18 05.10.2010 09:40
super
Pralinka 16.09.2010 08:34
Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)
Pralinka 16.09.2010 08:34
Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)
Pralinka 16.09.2010 08:34
Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)
Pralinka 16.09.2010 08:34
Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak