Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 1-2 szt.
kość z indyka 1-2 szt.
marchewka 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler korzeniowy 1 szt.
natka pietruszki
por (biała część) 1 szt.
cebula biała 1 szt.
sól do smaku
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny rosół

Wszystkie warzywa umyj, a marchewkę pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, przekrój na pół i obsmaż na suchej patelni. Do garnka włóż kości wieprzowe i z indyka, dodaj wszystkie warzywa, zalej wodą, trochę posól. Gotuj ok. 1-1,5 godziny, następnie wyjmij warzywa oraz kości, zostaw tylko pokrojoną marchewkę. Przypraw solą, pieprzem, przyprawą Kucharek. Tak przygotowany rosół podawaj z makaronem nitki. Możesz go także wykorzystać jako bazę do zupy pomidorowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.05.2015 14:46
Nie ma to jak rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak