Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka kakaowe z brzoskwiniami i białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
masło 100 g
jajko 1 sztuka
biała czekolada 3 tabliczki
brzoskwinie 3 sztuki
kwiaty ogórecznika
kakao instant 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka kakaowe z brzoskwiniami i białą czekoladą

• z mąki, masła, jajka i kakao zagnieść ciasto,
• uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
• po tym czasie ciasto rozwałkować i wyciąć z niej koła, wyłożyć nimi małe foremki na ciastka,
• po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 10 min,
• brzoskwinie wypestkować, obrać ze skórki, zmiksować,
• czekoladę roztopić w kąpieli wodnej,
• do gotowych ciastek nakładać po porcji czekolady i masy brzoskwiniowej,
• obie masy lekko wymieszać wykałaczką,
• udekorować kwiatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 03.08.2011 07:17
bardzo smaczne
eli_555 08.03.2011 22:46
pycha ciasteczka
iwona332 27.10.2010 11:56
super
Dorota76 30.09.2010 13:47
Rewelacyjne myślę ze warte spróbowania
banditka 10.09.2010 10:14
jakie fajowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak