Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WŁOSKIE CAPRESE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pomidor 1 szt
ser mozarella 1 szt
oliwki czarne 4 szt
bazylia świeża
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Sos

oliwa 2 łyżki
ocet winny 0,5 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: WŁOSKIE CAPRESE

1/ Pomidora i ser pokroić w plastry a następnie ułożyć na przemian na talerzu lub półmisku. Doprawić solą i pieprzem. Na wierchu poukładać listki świeżej bazylii o raz pokrojone oliwki. Składniki na sos wymieszać ze sobą i polać sałatkę po wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 02.04.2015 16:58
Tej sałatce się chyba nikt nie oprze
sylwia_sl 02.04.2015 12:32
Zawsze zjadam z wielkim smakiem
IZABELA29 02.04.2015 12:30
efektownie podane
pestka 02.04.2015 11:59
bardzo smaczna przekąska
kasiaw 02.04.2015 09:03
wygląda bardzo ładnie, kolorowo
Marta Ryżek-Kalkowska 02.04.2015 08:40
Uwielbiam i mogę jeść na okrągło :)
iskierka.ag 02.04.2015 08:20
Smakowicie wygląda :) Ja wypróbuję ten przepis z oliwkami zielonymi, bo wolę niż czarne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak