Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe laski w kapuścianej otoczce

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 5 liści
ogórki kiszone 3 szt.
papryka czerwona 2 szt.
cebula 2 szt.
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
koperek 1 pęczek
czosnek 1 ząbek
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Białe laski w kapuścianej otoczce

Kroki postępowania

1
Białą kiełbasę nacinamy po całości wzdłuż i zanurzamy we wrzątku na 3 minuty. Następnie zdejmujemy skórkę. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Natomiast cebule w piórka, a papryki w kostkę większą. Szklimy cebule przez 2 minuty i zostawiamy do przestygnięcia.
Krok 1 - Białe laski w kapuścianej otoczce foto
2
Papryki smażymy na oleju przez 8 minut, tak aby zmiękły.
Krok 2 - Białe laski w kapuścianej otoczce foto
3
Łączymy ze sobą ogórki, papryki, cebule. Dodajemy łyżkę koncentratu oraz musztardę. Mieszamy.
Krok 3 - Białe laski w kapuścianej otoczce foto
4
Liście kapusty zanurzamy we wrzątku na kilka minut i odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Usuwamy zgrubienia na liściach, aby lepiej było je zwijać.
Krok 4 - Białe laski w kapuścianej otoczce foto
5
Na brzegu liścia kapusty układamy białą kiełbasę i wykładamy porcję farszu. Zwijamy jak gołąbki. Zawiniątka układamy w naczyniu żaroodpornym. W dwóch szklankach wody rozpuszczamy koncentrat. Dodajemy do niego pomidory, koper, posiekany czosnek. Solimy wywar do smaku. Zalewamy zawinięte kiełbaski wywarem, przykrywamy wierzchem naczynia żaroodpornego. Pieczemy 1,5 godziny w temp. 160 stopni. Podajemy polane sosem z pieczenia.
Krok 5 - Białe laski w kapuścianej otoczce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak