Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z awokado i zieleniną.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
awokado pół sztuki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
masło 1 płaska łyżka
szczypiorek według uznania
rzeżucha według uznania
natka pietruszki według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z awokado i zieleniną.

1.Miąższ awokado wyjmujemy łyżką i kroimy na mniejsze kawałki,następnie odrobinkę skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Na patelni rozgrzewamy masło,na gorące przekładamy pokrojone awokado,chwilę smażymy cały czas mieszając,uważamy ,żeby nie przepiec,musi być lekko zrumienione.
3.Jajka wbijamy do miseczki i lekko roztrzepujemy z solą i pieprzem do smaku.Następnie wlewamy do awokado i chwile smażymy cały czas mieszając.
4.Zieleninę płuczemy,dokładnie osuszamy i kroimy.
5.Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.04.2017 22:09
Polecam przepis.
gusia1000 15.04.2015 23:14
Taka inna jajecznica.
Babeczka35 02.04.2015 13:17
Dziękuję:)
ilka01 02.04.2015 10:36
fajny pomysł:)
erym 01.04.2015 20:21
super, jestem zaskoczona!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak