Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy i koperku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szkl
por 1 kawałek
cebula 1 szt
koperek
pomidory suszone w zalewie 3-4 kawałki
sól do smaku
pieprz do smaku
czubrica zielona do smaku
olej
majonez 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy i koperku

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę wieczorem zalewamy zimną wodą i zostawiamy na całą noc .
Rano odlewamy wodę płuczemy zalewamy wodą i gotujemy około 60 minut.odsączamy i studzimy.
Krok 1 - Pasta  z ciecierzycy i koperku foto
2
Pomidory suszone z zalewy kroimy .
Krok 2 - Pasta  z ciecierzycy i koperku foto
3
Ciecierzycę z cebulą pomidorami i porem miksujemy.
Krok 3 - Pasta  z ciecierzycy i koperku foto
4
Do zmiksowanych składników dodajemy posiekany koperek doprawiamy solą i pieprzem czubricą dodajemy olej z pomidorów i majonez mieszamy.
Krok 4 - Pasta  z ciecierzycy i koperku foto
5
Jeżeli pasta wyjdzie nam trochę za twarda można dodać jeszcze trochę oleju z pomidorów albo majonezu.

POLECAM!!!
Krok 5 - Pasta  z ciecierzycy i koperku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.04.2015 01:25
Ciekawa pasta.
Róża1 02.04.2015 14:55
podziwiam pomysł !!!!
gosia56 02.04.2015 12:55
jak dla mnie rewelacja;)
Bernadeta1 02.04.2015 10:14
inna i na pewno smaczna
gosia56 01.04.2015 16:31
Izabela 29;) ja własnie wczoraj zrobiłam z tego co miałam wyszła naprawdę pyszna .
IZABELA29 01.04.2015 16:16
takiej nie robiłam
agogo2 01.04.2015 14:53
z pomidorami ma swietny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak