jajka faszerowane szprotkami w sosie pomidorowym

jajka faszerowane szprotkami w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szprotki w sosie pomidorowym

    2 puszki
  • majonez tradycyjny

    3 łyżki
  • cebula biała

    1/2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pietruszka zielona

    2 listki
  • jaja na twardo

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka i ułożyć na półmisku ozdobionym sałatą masłową wydrążoną częścią do góry. Szprotki wymieszać z majonezem, drobniutko posiekaną cebulką i zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Powstałą masą napełniać jajka. Udekorować listkami pietruszki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat