Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z jajkiem i roszponką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 200 g
orzechy włoskie 1/2 szlanki
jajko 2 szt
ogórek zielony 1 długi
rzodkiewka kilka szt
Czarnuszka nasiona Prymat
oliwa
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z jajkiem i roszponką

Roszponkę, ogórka i rzodkiewki myjemy i osuszamy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Ogórka obieramy wzdłuż obieraczką do warzyw tworząc wąskie wstążki. W ten sam sposób „kroimy” w cienkie plasterki rzodkiewki. Jajka kroimy w ćwiartki. Sos sałatkowy przygotowujemy z oliwa i odrobina wody. Na talerzach układamy roszponkę a na niej kolejno ogórki, rzodkiewki i jajko. Całość polewamy sosem sałatkowym i posypujemy orzechami i czarnuszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 01.04.2015 21:30
pysznie wygląda
IwonaDD 01.04.2015 15:47
prezentuje się wspaniale!!!
V_kuchareczka 01.04.2015 14:28
super sałatka
Asik32 01.04.2015 13:39
piękne kolory na talerzu:)
Konczi 01.04.2015 13:03
Lubię takie sałatki - super
Malinka 01.04.2015 12:36
Bardzo apetyczna i ładnie zaprezentowana ;)
bertpvd 01.04.2015 12:33
piękna sałatka !
Franciszek 01.04.2015 12:13
Jaka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak