Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4-5 sztuk
porcja rosołowa 1 porcja
ziemniaki 4-5 sztuk
marchewka 1 sztuka
kapusta biała 1/4 małej główki
fasola 200 gram
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarna

Porada

Można dodac trochę zakwasu buraczanego. Pyszna na drugi dzien!

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, odsączyć. Porcję rosołową zalać zimną wodą i gotować z zielem angielskim i liściem laurowym, czosnkiem. Marchewkę pokroic w półplasterki lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.Buraki pokroic w plasterki. Dać do zupy. Ziemniaki pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i dodać do zupy. Gotowac do miękkości warzyw. Wyjąć mięso. Dodać fasolkę. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Zaciągnąc śmietaną. Posypac natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.06.2016 20:52
lubię taki barszczyk
Bernadeta1 13.04.2015 19:17
moja ulubiona zupka
Hrabina w kuchni 31.03.2015 21:09
Pyszny barszcz.
Beatris 31.03.2015 21:08
Bardzo apetyczny barszczyk:)
irenka 31.03.2015 20:08
pyszny,uwielbiam
miodunka 31.03.2015 19:59
bardzo lubię ten typ barszczu
Marta Ryżek-Kalkowska 31.03.2015 19:43
smakowicie wygląda.
Grazyna0211 31.03.2015 19:36
bardzo lubię taki barszczyk
IZABELA29 31.03.2015 18:53
apetycznie wygląda
iziona 31.03.2015 18:43
Niesamowicie apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak