Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip francuski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
majonez tradycyjny 1 łyżka
miód prawdziwy 1 łyżeczka (płynny)
sól i pieprz 1 duża szczypta do smaku
sok z cytryny 3 łyżki

Porada

Zamiast majonezu można odchudzić sos zastępując go jogurtem naturalnym.

Przepis i sposób przygotowania na: Dip francuski

Mój ulubiony do sałatek, jajek, mięs chipsów, frytek i wielu innych potraw.Doskonale sprawdza się do potraw z grilla.

Wszystkie składniki łączymy i delikatnie mieszamy ze sobą w jednym kierunku tak aby nasz dip był gęsty. Mieszanie energiczne w różne strony powoduje rozrzedzenie dipu. Taki dip schładzamy w lodówce .
Dip ten może służyć również jako marynata do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 31.03.2015 19:41
Mój ulubiony do sałatek, jajek, mięs chipsów, frytek i wielu innych potraw.Doskonale sprawdza się do potraw z grilla.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak