Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna ogórkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bulion drobiowy

włoszczyzna 1 szt
ćwiartki z kurczaka 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula biała 0,5 szt

Dodatki do zupy ogórkowej

ziemniaki 5 szt
ogórki kwaszone 1 opakowanie
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna ogórkowa

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka myjemy i wrzucamy do chłodnej wody w garnku. Gotujemy na średnim ogniu około 20 minut.
Polecane
Krok 1 - Klasyczna ogórkowa foto
2
Po 20 minutach dodajemy obraną włoszczyznę i pół obranej cebuli. Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotujemy około 2 godzin.
Krok 2 - Klasyczna ogórkowa foto
3
Kroimy ziemniaki w kostkę i dodajemy do zagotowanej zupy. Gotujemy tak długo aż będą miękkie.
Krok 3 - Klasyczna ogórkowa foto
4
Dodajemy do zupy przetarte, kwaszone ogórki i koperek. Gotujemy całość około 30 minut aby zupa się "przejadła" smakiem ogórków.
Krok 4 - Klasyczna ogórkowa foto
5
Siekamy pietruszkę i dodajemy do zupy. Wlewamy całość do telarza i doprawiamy pieprzem (opcjonalnie)
Krok 5 - Klasyczna ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 31.03.2015 20:02
pyszna zupka
Justi2401 31.03.2015 18:14
Jedna z moich ulubionych zup :)
Kolorowa 31.03.2015 18:10
uwielbiam :D
joanna43 31.03.2015 15:55
oj chodzi już za mną kilka dni
justynkag 31.03.2015 14:30
Klasyczne najlepsze
marcia7 31.03.2015 13:02
klasycznie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak