Pierogi z serem i cynamonem

Pierogi z serem i cynamonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • jajko

    2 szt
  • olej

    1 łyżka
  • cynamon

    1 łyzeczka
  • cukier

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • woda

    1/3 (gorąca)
  • twaróg

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jednego jajka, oleju i wody zagnieść ciasto na pierogi. Przygotować farsz: Ser rozgnieść z jednym jajkiem, 2 łyżkami cukru i cynamonem, aż powstanie jednolita masa. Rozwałkować ciasto, nakładać serowy farsz i zlepiać pierożki. Gotować we wrzącej osolonej wodzie ok 5 min po wypłynięciu na powierzchnię. Pierożki podawać z roztopionym masłem, posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

31.08.2012 23:56
uwielbiam :]

olkaaa

17.02.2012 07:41
super

Iwona51

12.01.2012 00:15
extra

jolaxa1

29.12.2011 23:48
Super

jolaxa1

29.12.2011 23:48
Super

MAR3STA

06.02.2011 17:24
z cynamonem jeszcze nie robiłam, super pomysł;)

Margo1

26.12.2010 12:38
pychota, dawno nie jadłam

marzencia2007

26.08.2010 09:23
moga byc dobre ale ja nie lubie cynamonu :|

Monika193

24.08.2010 08:43
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat