Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA KARKÓWKA

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1-1,5 kg
ząbki czosnku 4 ząbki
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KARKÓWKA

1/ Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce wymieszać olej, ząbki czosnku oraz przyprawy. Dokładnie natrzeć przygotowaną mieszanką mięso, przykryć i odstawić na noc do lodówki.

2/W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso, polać 1/4 szklanki wody i piec ok 1-1,2 godziny w temperaturze ok 200 stopni. Upieczone mięso, podzielić na porcje i polać gotowym sosem pieczeniowym. Podawać z surówkami i pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 31.03.2015 12:25
apetycznie podane, i te ziemniaczki mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak