Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 szt
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
rodzynki 2 łyżki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól

Porada

Rodzynki można zamienić na żurawinę

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce
o grubych oczkach.
Dodać rodzynki i wymieszać.
Majonez wymieszać z jogurtem i cukrem, polać surówkę
i dokładnie wymieszać.
Świetny dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 31.03.2015 09:56
Super sałata i szybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak