Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA W ZALEWIE MUSZTARDOWO-MIODOWEJ

5.0
(49)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 2 kg
Musztarda miodowa Prymat 200 gram
miód prawdziwy 2 łyżki
cukier 3/4 szkl
ocet 10 % 3/4 szkl
woda 4 szkl

Na każdy słoik

ząbek czosnku
Gorczyca biała cała Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA W ZALEWIE MUSZTARDOWO-MIODOWEJ

1/ Do każdego słoik włożyć czosnek i przyprawy a następnie ciasto ułożyć cukinię. Wodę, cukier, ocet i miód zagotować. Na koniec dodać musztardę i dokładnie wymieszać. (ja wyłożyłam musztardę do miseczki, dodałam trochę gotowej zalewy i dokładnie roztrzepałam trzepaczką, a następnie całość przelałam do reszty zalewy, dzięki temu nie było grudek)

2/Gotową zalewą napełniać słoiki i szczelnie zakręcić. Pasteryzować 20 min od zagotowania się wody w garnku. Gorące słoiki postawić na ścierce do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak