Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA W ZALEWIE MUSZTARDOWO-MIODOWEJ
2/Gotową zalewą napełniać słoiki i szczelnie zakręcić. Pasteryzować 20 min od zagotowania się wody w garnku. Gorące słoiki postawić na ścierce do góry dnem do ostygnięcia.
cukinia | 2 kg |
Musztarda miodowa Prymat | 200 gram |
miód prawdziwy | 2 łyżki |
cukier | 3/4 szkl |
ocet 10 % | 3/4 szkl |
woda | 4 szkl |
ząbek czosnku | |
Gorczyca biała cała Prymat | |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: