Barszcz czerwony z groszkiem

Barszcz czerwony z groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 szt
  • zielony groszek

    5 dag
  • marchewka

    1 szt
  • wywar warzywny

    1 szklanka
  • chrzan tarty

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zielenina

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać, pokroić w talarki i gotować ok 5 minut w wywarze warzywnym, dodać groszek i gotować kolejne 15 min. Obrać buraka, pokroić w plasterki, dodać do zupy, zagotować, doprawić do smaku chrzanem, solą i pieprzem, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

30.10.2013 17:54
Apetyczny.

Isia

11.12.2012 11:08
fajne kolorki

Iwusia

07.07.2012 21:06
ciekawy przepis :]

ewaa

27.11.2011 15:28
z groszkiem jeszcze nie jadłam

IKrakowianka

25.09.2011 08:40
super

pauluna

25.08.2010 19:04
nie jadłąm jeszcze

plocia

16.08.2010 20:47
ooo z groszkiem

Monika193

14.08.2010 06:48
idealny dla meza na ......... kaca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat