zapiekanka makaronowa

zapiekanka makaronowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    20 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • bułka tarta

    5 dag
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • cebula

    1 szt
  • ser gouda

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al\'dente,odcedzamy.Pieczarki obieramy i smażymy z cebula na oleju doprawiamy solą i pieprzem do smaku.W naczyniu żaroodpornym wysmarowywujemy olejem i wysypujemy bułka tartą.Makaron dzielimy na trzy części oraz pieczarki na dwie części, na dno naczynia układamy pierwsza warstwę makaronu i pieczarkek posypujemy troche startym serem i doprawiamy nastepnie kładziemy drauga warstwę makaronu i pieczarki,doprawiamy.Na koniec układamy ostatnia warstwe makaronu i posypujemy startym serem,pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 40 min.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

02.12.2010 17:59
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat