Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka przepiórcze na sałatce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

jajka przepiórcze 12 szt
ser feta 200 g
szparagi konserwowe 1 szłoik
cebule 2 szt
ogórek sałatkowy 1 szt
rzodkiew biała 150 g

Sos

oliwa 6 łyżek
ocet winny 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól i pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka przepiórcze na sałatce

Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, a następnie obrałem. Ser feta pokroiłem w kostkę. Szparagi po osaczeniu pokroiłem na mniejsze kawałki, a cebulę w piórka.
Rzodkiew i obrany ogórek starłem na tarce o grubych oczkach. Przygotowałem sos, z którym wymieszałem warzywa. Sałatkę wyłożyłem do salaterki, na nich ułożyłem kostki fety i przepiórcze jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 30.03.2015 22:49
ładne na wielkanocny stół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak