Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DEVOLAY Z BOCZNIAKAMI I SEREM

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
boczniaki 250 gram
cebula 2 szt
ser żółty 150 gram
sól i pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: DEVOLAY Z BOCZNIAKAMI I SEREM

1/ Mięso pokroić na 1 cm plastry i porządnie roztłuc, oprószyć przyprawami. Grzyby oczyścić i pokroić w paski, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę, dodać grzyby i tymianek, chwilę dusić aż boczniaki zmiękną. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach.

2/ Na każdy plaster rozbitego mięsa ułożyć straty ser, oraz wystudzone grzyby. Składać na pół i spiąć wykałaczkami. Gotowe koperty moczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na małym ogniu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 30.03.2015 15:19
jaki wypieczony, brawo!
Ewelina1991 30.03.2015 15:07
pyszne mięsko
Agnieszka-87-25 30.03.2015 15:03
mniam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak