Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar warzywny- baza do zup

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/4 dużego
por (biała część) 10 cm
natka pietruszki 1 pęczek
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar warzywny- baza do zup

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy i płuczemy. Większe kroimy na pół wzdłuż. Zalewamy ok. 3 litrami wody i gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie.
Krok 1 - Wywar warzywny- baza do zup foto
2
Warzywa odcedzamy. Marchewkę i pietruszkę można wykorzystać do sałatki jarzynowej.
Krok 2 - Wywar warzywny- baza do zup foto
3
Wywar gotujemy i gorący wlewamy do słoików. Przykrywamy kocem i pozostawiamy by się zawekowały. Dodajemy do zup zamiast wody :)
Krok 3 - Wywar warzywny- baza do zup foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.03.2015 22:38
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!!! dziękuję za pod powiedź :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak