Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane z sosem chrzanowym na brązowyn ryżu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 grube plastry
gruszka 1 sztuka
ser pleśniowy niebieski 50 gram
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1/3 łyzeczki
cydr 2\3 szklanki
rosół z kury 300 ml
ryż brązowy 200 gram
chrzan tarty 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Czarnuszka nasiona Prymat 1\3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane z sosem chrzanowym na brązowyn ryżu

Kroki postępowania

1
Schab bez kości kroimy na 1,5 cm plastry .
Krok 1 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
2
Każdy plaster mięsa rozklepujemy i .....
Krok 2 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
3
obsypujemy przyprawą do pieczeni.
Krok 3 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
4
Gruszkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Ser z niebieska pleśnią kroimy na 0,5 cm plastry.
Krok 4 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
5
Na każdym kawałku mięsa układamy kawałki gruszki i sera pleśniowego .
Krok 5 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
6
Mięso zwijamy tak aby powstała nam sakiewka- mięso związujemy nicią .
Krok 6 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
7
Sakiewki umieszczamy na patelni z oliwa z oliwek. Podsmażamy a następnie wlewamy cydr.
Krok 7 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
8
Gdy połowa cydru nam odparuje wlewamy rosół który uzyskujemy z esencji do mięs duszonych. Patelnię przykrywamy pokrywką i mięso dusimy około 40 minut- na wolnym ogniu.
Krok 8 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
9
Pod koniec duszenia dodajemy chrzan, rozprowadzając go po całości sosu.
Krok 9 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto
10
Całość doprawiamy do smaku: przeciśniętym ząbkiem czosnku, pieprzem oraz sakiewki obsypujemy czarnuszką. Sakiewki podajemy na ryżu brązowym, ( który gotujemy wg. wskazań na opakowaniu) w towarzystwie sosu chrzanowego . Smacznego :)
Krok 10 - Sakiewki schabowe wypełnione gruszką i serem z niebieską pleśnią-podane  z sosem chrzanowym na brązowyn  ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 09.04.2015 23:28
apetyczny obiadek
fotoviderek 30.03.2015 09:48
Ślinka cieknie na sam widok :)
Barbara777 29.03.2015 23:36
bardzo smaczne
wwwiolka 29.03.2015 22:33
Bardzo fajny przepis.
miodunka 29.03.2015 22:07
pysznie wyglądają
gosia561 29.03.2015 22:00
bardzo eleganckie
Sroczka 29.03.2015 21:35
Taki obiadek z chęcią zjem.
Beatris 29.03.2015 21:27
Bardzo apetyczne danie:)
halina17 29.03.2015 21:10
Dory przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak