Przepis i sposób przygotowania na: Mieszany chlebek z siemieniem lnianym , czyli smaczne pieczywo z dodatkiem kefiru :)
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
drożdże świeże | 15 g |
mąka pszenna | 2-2,5 szklanki |
masło | 130 g |
kefir | 400 g |
mąka razowa | 2,5 szklanki |
woda ciepła | 1/4 szklanki |
siemię lniane | 3-4 łyżki |
sól | 1,5 łyżeczki |
cukier drobny | 1 łyżeczka |
mleko | 1-2 łyżki |
siemię lniane | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: