Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza

kasza gryczana 1 torebka

mięso

filet z indyka 300 gram
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 2 sztuki
szpinak mrożony 200 gram
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz 2 szczypty

surówka

kapusta czerwona 0,5 główki
natka pietruszki 1 garść
oliwa 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżka
gorąca woda 1 szklanka
sól i pieprz 1 szczypta

Porada

Nie pieczmy ich dlugo bo beda suche :)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka

Mieso rozbijamy solimy pieprzymy i odstawiamy na pol godz do lodowki. Kasze gotujemy wedlug przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy maslo i 2 zabki czosnku pokrojonego w kostke lub przecisnietego przez praske wrzucamy szpinak troche wody dusimy. Mieso wyjmujemy z lodowki ukladmay na folii aluminiowej. Kladziemy na brzeg szpinak papryke pieczarke rolujemy i zawijamy w 'cukierka' i pieczemy 180stopni w rozgrzanym piekarniku 25-30minut. Kapuste szatkujemy zalewamy wrzatkiem dajemy lyzke octu jablkowego. jak zmieknie odlewamy wode dajemy natke pietruszki cebule czerwona i jablko sol pieprz :) smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 29.03.2015 16:51
Pyszny obiad:)
Ewelina1991 29.03.2015 14:56
pyszne danie
martynkaaaa91 29.03.2015 14:43
smacznego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak