Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami pod smietanową pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6 sztuk
cukier kryształ 6 łyżek
mąka tortowa 7 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Bita śmietana

śmietana 30% 3 opakowania
fix do śmietany 4 sztuki
czekolada gorzka 2 tabliczki
truskawki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami pod smietanową pierzynką

Biszkopt:
Białka ubić z cukrem na sztywną piane dodać żółtka dalej ubijać, gdy będzie dobrze ubite dodać mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając, wylać na blaszkę piec w piekarniku 170C ok 15 minut
Masa:
Biszkopt posmarować delikatnie czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, poukładać połówki truskawek.
Śmietanę ubić na sztywno dodać fix, wyłożyć na truskawki.
śmietanę polać czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 07.07.2017 12:38
super ciacho
Jagódka77 27.04.2016 19:59
na pewno wspaniale smakuje
IwonaKa 28.09.2015 14:11
ale bym zjadła,smakowicie wyglada
Izabela28 31.05.2015 20:55
idealne ciasto na sezon truskawkowy:)
Motorek 29.03.2015 11:10
smaczne ciasto
Katarzyna59 29.03.2015 08:31
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak