Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na maśle z sokiem z cytryny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuka
cebula biała 1 sztuka
masło 2 łyżka
sok z cytryny 1/2 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na maśle z sokiem z cytryny

Buraki gotujemy w łupinach. Gdy będą już miękkie odcedzamy je i pozostawiamy do ostudzenia. Następnie obieramy i ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło. Podsmażamy na nim oczyszczoną, drobno posiekaną cebulę. Gdy będzie już prawie miękka dokładamy do niej tarte buraki. Smażymy cały czas mieszając. Zalewamy je sokiem z cytryny i dalej smażymy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy sok już się "wchłonie" podajemy z drugim daniem obiadowym na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 29.03.2015 09:36
O przepyszna.... u mnie mama taką robi.
Róża1 28.03.2015 21:58
Super przepis !!!!!!!!!! zabieram do mojej księgi :-)
olkaaa 28.03.2015 18:34
Bardzo fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak