Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czarnej porzeczki.

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czarne 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czarnej porzeczki.

1.Owoce oczyścić,opłukać i dokładnie osączyć z wody.
2.Przełożyć do garnka ,dodać szklankę cukru i rozgnieść tłuczkiem.Gotować aż owoce puszczą sok.
3.Następnie przetrzeć przez sitko,do powstałego soku wsypać resztę cukru i gotować na wolnym ogniu,aż galaretka będzie gęsta i lśniąca.
4.Gorącą galaretkę przełożyć do suchych i wyparzonych słoiczków,dobrze zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.03.2017 07:00
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 23:05
Fajna galaretka.
Bernadeta1 29.03.2015 17:10
taka domowa na pewno pyszna
Babeczka35 29.03.2015 09:04
Dziękuję.:)
Grazyna0211 28.03.2015 15:38
bardzo smaczna moja mama taką robi
Ania321 28.03.2015 13:16
coś co bardzo lubię :)
IZABELA29 28.03.2015 11:24
pyszny taki lekko kwaskowaty
Habibi 28.03.2015 09:30
Bardzo lubię robić galaretki z porzeczek, bo pięknie się żelują własną pektyną :)
gosia56 28.03.2015 08:57
super na pewno pyszna taka galaretka
gosia1988 28.03.2015 07:38
super taka galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak