Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURACZKI MARYNOWANE Z CZOSNKIEM

5.0
(35)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

buraki czerwone 2 kg
ząbki czosnku 10 ząbków
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Zalewa

woda 4 szkl
sól 1 łyżka
cukier 1 szkl
ocet 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: BURACZKI MARYNOWANE Z CZOSNKIEM

Kroki postępowania

1
1/Buraki umyć i ugotować w łupinach do miękkości. Odcedzić, wystudzić i obrać
Krok 1 - BURACZKI MARYNOWANE Z CZOSNKIEM  foto
2
2/Pokroić w dowolny kształt (plastry, kostkę, ćwiartki). Wkładamy do słoików, dodać po 2 kuliki ziela na każdy słoiczek i 3 kawałki czosnku pokrojonego w plastry.
Krok 2 - BURACZKI MARYNOWANE Z CZOSNKIEM  foto
3
3/Zalewę zagotować i zalać buraki. Zamknąć słoiki i pasteryzować ok 15 min.
Krok 3 - BURACZKI MARYNOWANE Z CZOSNKIEM  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak