Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na każdy słoik

ogórki świeże 2 kg
seler korzeniowy
seler nać
marchew
cebula
Ziele angielskie całe Prymat
Gorczyca biała cała Prymat

Zalewa

woda 2,5 szkl
ocet 10 % 0,5 szkl
cukier 3/4
sól 1

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

1/ Ogórki umyć, pokroić w ćwiartki lub połówki (zależy od wielkości). Marchew, cebulę, pietruszkę i seler obrać i pokroić na kawałeczki lub grube plastry.

2/Do każdego słoika wkładać kolejno na spód plastry warzyw, ziele, kilka ziaren gorczycy, koper i po kawałku naci pietruszki i selera.
Następnie układać pionowo, ciasno ogórki.

3/ Z podanych składników zagotować zalewę i zalewać napełnione słoiki. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 10-15 min od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.03.2015 19:23
Pyszne ogóreczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak