Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze schabu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości
cebula
marchew
seler
kostka rosołowa
margaryna
Bazylia suszona Prymat
bulion drobiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze schabu

Kroki postępowania

1
Mięso należy umyć.
Krok 1 - Sos ze schabu foto
2
Następnie kroimy je na malutkie kawałeczki.
Krok 2 - Sos ze schabu foto
3
Cebulę po braniu oblewamy zimną wodę i wkładamy na chwilę do zamrażarki.
Krok 3 - Sos ze schabu foto
4
Mięso chwilę podsmażamy na patelni następnie dolewamy przegotowanej wody i wrzucamy pokrojoną cebulę. Teraz sos dusimy przez około 1 godziny. Czym dłużej tym mięso będzie bardziej delikatne i kruche. Do sosu dodaj przyprawy i bulion.
Krok 4 - Sos ze schabu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.03.2015 16:03
fajny sosik do obiadu
Motorek 27.03.2015 14:48
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak