Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie marynowane 2 szt
oliwa 200 ml
mleko 200 ml
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
pomidory suszone Smak 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z czosnkiem

Śledzie myjemy, zdejmujemy skórką, kroimy na pół. Namaczamy śledzie w mleku około 1 godzinę. Mleko odlewamy, śledzie delikatnie suszymy na ręczniku papierowym z obu stron, przekładamy do miseczki. Każdy nakrapiamy oliwą i posypujemy startym czosnkiem i pokrojonymi suszonymi pomidorami.. Na końcu posypujemy pieprzem kolorowym i zalewamy oliwą. Gotowe są następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 27.03.2015 16:48
bardzo lubię śledzie pod każdą postacią . Ten przepis jest bardzo prosty , śledzie smaczne.
w mojej kuchni 27.03.2015 00:54
dla mnie smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak