Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort bananowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 4 sztuk
margaryna Kasia
jajko 3
cukier puder 3 łyżki
cukier 3 łyżki
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: tort bananowy

Upiec biszkopt z 5 jajek.
Krem bananowy:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku ucierać 0,5 kg bananów zmiksować lub przetrzeć przez sitko i dodać do masy.
Rozpuścić 1 galaretkę w 1/2 szkl wody, ścinającą się dodać do masy i utrzeć. Włożyć na biszkopt i wsadzić na chwilę do lodówki.
Drugą połowę bananów 0,5 kg pokroić w talarki i poukładać na wierzch masy.
Na to wszystko zalać 2 galaretki.
Nastepnie ubic 3 bialka z 3 lyzkami cukru. galaretke rozuscic w 1 szklance wody i zalac na placka. Calosc posypac czekolada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.11.2010 10:08
Ciekawi i mnie jego smak
Katarzyna/kate1980 13.08.2010 12:59
ciekawa jestem jak smakuje?
kiciamr 12.08.2010 16:44
uwielbiam takie torty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak