Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z surimi

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 1 szkl
paluszki surimi 1 opakowanie
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
ogórek sałatkowy 1 szt
pomidorki koktajlowe 250 g (kolorowe)
cebula czerwona 1 szt
por (biała część)
oliwa 1 łyżka
mozzarella małe kulki 1 opakowanie
jogurt naturalny 150 ml
majonez 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z surimi


Ryż gotujemy ,osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy pokrojone pomidory ,ogórek ,surimi ,osączonego z zalewy tuńczyka i kulki mozzarelli.
Cebulę i pora siekamy ,szklimy na łyżeczce oliwy ,studzimy i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem ,dodajemy do całości i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.02.2017 15:11
smaczna propozycja
Katarzyna59 27.03.2015 20:29
smakowita sałatka
justynkag 27.03.2015 09:09
pięknie, kolorowo i smacznie. Cóż więcej chcieć. Super
Iwusia 26.03.2015 23:27
smaczne połączenie
Franciszek 26.03.2015 23:10
Jak kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak