Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
jogurt naturalny 100 g
olej 1/2 szklanki

LUKIER

cukier puder 1/2 szklanki
woda 1 - 2 łyżki
skórka pomarańczowa 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia) umieścić w misie, wymieszać, odstawić.
Krok 1 - Ciasto jogurtowe foto
2
W osobnym naczyniu umieścić składniki mokre (jajka, jogurt naturalny, olej), wymieszać. Składniki mokre połączyć z suchymi i wymieszać do momentu połączenia się składników.
Krok 2 - Ciasto jogurtowe foto
3
Ciasto przełożyć do formy (jest dość gęste).
Krok 3 - Ciasto jogurtowe foto
4
Piec w piekarniku przez ok 40 min w temperaturze 175*C. Po ostygnięciu można polukrować bądź posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)
Krok 4 - Ciasto jogurtowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak