Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oliwki czarne 10 szt
kapary całe Smak 2 łyżki
pesto 4 łyżki
ser żółty 100 gram
suszone pomidory 5 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

Kroki postępowania

1
1/ Oliwki i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach, tuńczyka rozdrobnić. Ciasto rozłożyć, odciąć wzdłuż dłuższego boku 3 paski ok 1cm każdy. Paski odłożyć na bok a ciasto posmarować pesto i rozłożyć resztę składników.
Krok 1 - ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI  foto
2
2/ Całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Odcięte paski ułożyć na zawiniętej roladzie w kratkę.
Krok 2 - ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI  foto
3
3/ Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec na złoto ok 15 min. Podawać z ulubionymi sałatami i sosami.
Krok 3 - ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 26.03.2015 16:17
oj zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak