Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek kukurydziany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 3 filiżanki
mąka pszenna 3 filiżanki
jajko 3 szt
mleko 3 filiżanki
olej 3 filiżanki
twaróg 25 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek kukurydziany

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jajka ubić z mlekiem.
Krok 1 - Chlebek kukurydziany  foto
2
Wsypać obie mąki, zmielony ser, olej, proszek do pieczenia i sól do smaku.
Krok 2 - Chlebek kukurydziany  foto
3
Wymieszać wszystkie składniki i przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Chlebek kukurydziany  foto
4
Piec w temperaturze 170 stopni przez jedną godzinę.
Wszystkie składniki odmierzamy tą samą filiżanką.
Krok 4 - Chlebek kukurydziany  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.04.2015 20:56
Ta zbita masa to od sera czy dlatego, że nie wyrasta?
dollce 06.04.2015 15:50
Fajny przepis
Mancia w kuchni 26.03.2015 14:08
musi być bardzo wilgotny...?
msmariusz 26.03.2015 13:47
apetycznie i skusze się
Barbara777 26.03.2015 12:39
smaczny chleb
gosia1988 26.03.2015 11:59
chętnie wypróbuję przepis :)
IZABELA29 26.03.2015 11:15
wygląda na bardzo wilgotny
pestka 26.03.2015 09:52
chyba się skuszę aby taki upiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak