Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kostki rosołowe Kucharek
brukselka 30 dag
kalafior
szkl. mrożonej fasolki szparagowej
sól
natka pietruszki
ł. masła lub 2 ł. oliwy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselką

Warzywa obrać i zalać 2 l. wody dodajemy kostkę rosołowa i gotujemy , następnie dodajemy brukselkę , różyczki kalafiora i fasolkę i gotujemy aż zupka nabierze smaku i warzywka będą miękkie. Zupkę przyprawiamy solą i pieprzem, sypiemy natka pietruszki i ł. masełka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 11.12.2012 22:45
lubię to warzywo
mamusia1 09.07.2012 19:36
pyszna
ElizaT 03.02.2011 22:24
smakowita
danusia19671 18.11.2010 09:50
Lubię brukselkę
ElizaT 11.11.2010 14:49
palce lizać
IZABELA29 22.09.2010 09:11
brukselka muszę spróbowac
krzyniu1984 10.09.2010 18:52
pyszna!
RenataZ-et 26.08.2010 14:15
Smacznie i zdrowo, to coś co lubię :)
plocia 25.08.2010 22:23
smacznie smacznie
Monika193
Monika193 22.08.2010 08:48
zdrowa zupcia :)
Margo1 12.08.2010 15:56
Ma taki wysmienity smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak