Zupa z brukselką

Zupa z brukselką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kostki rosołowe Kucharek

  • brukselka

    30 dag
  • kalafior

  • szkl. mrożonej fasolki szparagowej

  • sól

  • natka pietruszki

  • ł. masła lub 2 ł. oliwy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać i zalać 2 l. wody dodajemy kostkę rosołowa i gotujemy , następnie dodajemy brukselkę , różyczki kalafiora i fasolkę i gotujemy aż zupka nabierze smaku i warzywka będą miękkie. Zupkę przyprawiamy solą i pieprzem, sypiemy natka pietruszki i ł. masełka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

11.12.2012 22:45
lubię to warzywo

mamusia1

09.07.2012 19:36
pyszna

ElizaT

03.02.2011 22:24
smakowita

danusia19671

18.11.2010 09:50
Lubię brukselkę

ElizaT

11.11.2010 14:49
palce lizać

IZABELA29

22.09.2010 09:11
brukselka muszę spróbowac

krzyniu1984

10.09.2010 18:52
pyszna!

RenataZ-et

26.08.2010 14:15
Smacznie i zdrowo, to coś co lubię :)

plocia

25.08.2010 22:23
smacznie smacznie

Monika193

22.08.2010 08:48
zdrowa zupcia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat