Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-serwowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
śmietana 12% 1 mała
makaron rurki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser topiony 1 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-serwowym

Pokroić pierś na kosteczki ok 2 cm. Podsmażyć na patelni. Dodać małą śmietanę, zamieszać. Dodać ser topiony, doprowadzić do jego całkowitego roztopienia. Dodać przyprawę do kurczaka. Ugotować makaron. Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem, posypać papryką i ziołami prowansalskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.03.2011 21:29
smaczne
banditka 04.10.2010 13:09
klasyka ale smaczna ;)
cukiereczek 23.09.2010 09:52
Apetyczna fotografia
Katarzyna/kate1980 13.08.2010 12:59
o pyszności!!!
annamariakowalczyk3 13.08.2010 07:28
wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak