pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-serwowym

pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-serwowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • śmietana 12%

    1 mała
  • makaron rurki

  • przyprawa do kurczaka

  • przyprawa papryka słodka

  • zioła prowansalskie

  • ser topiony

    1 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić pierś na kosteczki ok 2 cm. Podsmażyć na patelni. Dodać małą śmietanę, zamieszać. Dodać ser topiony, doprowadzić do jego całkowitego roztopienia. Dodać przyprawę do kurczaka. Ugotować makaron. Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem, posypać papryką i ziołami prowansalskimi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

02.03.2011 21:29
smaczne

banditka

04.10.2010 13:09
klasyka ale smaczna ;)

cukiereczek

23.09.2010 09:52
Apetyczna fotografia

Katarzyna/kate1980

13.08.2010 12:59
o pyszności!!!

annamariakowalczyk3

13.08.2010 07:28
wygląda apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat