Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik porzeczkowy bez pieczenia

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1/2 opakowania
serek waniliowy 600 g
galaretka pomarańczowa 2 sztuki
cukier puder 5 łyżek
śmietan fix 1 sztuka
galaretka truskawkowa 1 sztuka
porzeczki czarne 1 szklankia
porzeczki czerwone 1/2 zklanki
kremówka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik porzeczkowy bez pieczenia

Dwie pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wody i schładzamy.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml wody i schładzamy.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywną pianę.
W innym pojemniku ubijamy serek waniliowy z galaretkami pomarańczowymi
Łączymy masę serkową z masą śmietanową, dokładnie mieszamy i dodajemy czarne porzeczki. Wstawiamy masę do lodówki.
Biszkopty układamy w tortownicy. Na biszkoptach kładziemy masę, na wierzchu układamy czerwone porzeczki i zalewamy paroma łyżkami galaretki truskawkowej, tylko tak, żeby przykryło porzeczki. Wstawiamy do lodówki i jak galaretka na cieście stężeje dopiero wlewamy resztę galaretki- dzięki temu porzeczki nie będą wypływać.
Sernik przed podaniem powinien stać co najmniej 3 godziny w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.05.2012 20:26
pychotka;)
IZABELA29 01.03.2012 10:37
lubię porzeczki czarne ,zawsze u cioci je zrywałam z krzaków
Ewa104 04.02.2011 07:52
Ciekawie wygląda !
banditka 17.09.2010 11:34
mniam sernik :)
monisia1977 27.08.2010 08:07
fajny
Nina7 12.08.2010 19:26
Pycha serniczek musi być:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak