Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na mleku skondensowanym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 250 g
masło 250 g
cukier 100 g
mleko skondensowane 200 ml
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 torebka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na mleku skondensowanym

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko skondensowane i dalej ucierać. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia - dodawać partiami do masy na przemian z jajkami stale ucierając. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 - 55 minut ( do suchego patyczka). Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 25.03.2015 14:39
fajny i prosty przepis na babkę
ben-ka 25.03.2015 09:30
A takiej babki jeszcze nie piekłam........
iziona 25.03.2015 09:20
Cudowna babka
gosia56 25.03.2015 09:06
na pewno pyszna babka;)
Marta Ryżek-Kalkowska 25.03.2015 08:54
bardzo smacznie u ciebie.
aginaa 25.03.2015 08:30
piękna ta baba
Maridka19 25.03.2015 08:15
Smakowitości :)
Ali 25.03.2015 07:47
Wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak