Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka zielona 7 sztuk
mięso mielone 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mozarella 1 opakowanie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Mięso mielone mieszamy w misce z bułką tartą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego mielone mięso i smażymy. 2 papryki kroimy w kostkę i dokładamy do mięsa, smażymy jeszcze 10 minut i zostawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie pozostałe papryki myjemy, odkrajamy czubki i wyjmujemy gniazda nasienne.
Wypełniamy powstałe \"miseczki\" farszem mięsnym, przykrywamy plastrem mozarelli i odkrojonym czubkiem papryki.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i kilkoma łyżkami wody i pieczemy w 150 stopniach, ok 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 06.01.2011 08:51
Mniam.......pychotka!
Grażyna13 23.11.2010 20:15
Pyszności :)
MAR3STA 03.11.2010 18:22
Ciekawe połączenie. Wygląda świetnie:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak